با سلام
من یک چیزی شبیه به همان که می خواستید رسم کردم.
یکم اعداد را دستکاری کنید دقیقا همون شکلی می شه که می خواستید. فقط چند نکته:
نکته اول: شکل خواسته شده را با بسته tikz در latex کشیده شده است.
نکته دوم: برای رسم منحنی از دستور زیر استفاده شده است.
نکته سوم: برای رسم بیضی از دستور زیر استفاده شده است.
دستور node که در ادامه آمده یک عبارت در بالای بیضی ها می نویسد همان عبارت dS_1
به دلیل این که مکان عبارتی که توسط دستور node در بالای شکل قرار داده می شود، ممکن است مناسب نباشد، می توانید با دستورات
نکته چهارم: در کل tikz بسته بسیار قوی برای رسم اشکال و توابع است. برای یادگیری tikz بهترین راه این است که راهنمای ان را قدم به قدم بخوانید و مثالهای آن را حل کنید. راهنمای این بسته را میتوانید از پیوند زیر دانلود کنید.
pgf – Create PostScript and PDF graphics in TEX
سبک راهنمای tikz این گونه است که کار را با چند مثال آغاز می کند و سعی می کند قدم به قدم خواننده را با دستورات tikz آشنا سازد. در ضمن تعداد بسیار زیادی مثال با tikz در سایت زیر به همراه کد آن وجود دارد که شما میتوانید به اشکال آن نگاه کنید و شکل های مد نظر خود را با تغییر اندکی ایجاد نمایید.
TikZ and PGF examples
یک راه دیگر جستجو در اینترنت هست. برای مثال من نمی دانم که در tikz چگونه یک بیضی رسم کنم، به سادگی فقط کافی است عبارت
نکته پنجم: در کل اگر زمان بگذارید و گام به گام سعی کنید اشکال خود را هرجوری شده با tikz بکشید (گرچه اولش بسیار دشوار است)، ولی به مرور به ارزش، کیفیت بسیار بالا، راحتی کار با آن و مفید بودن آن پی خواهید برد.
باتشکر
من یک چیزی شبیه به همان که می خواستید رسم کردم.
یکم اعداد را دستکاری کنید دقیقا همون شکلی می شه که می خواستید. فقط چند نکته:
نکته اول: شکل خواسته شده را با بسته tikz در latex کشیده شده است.
نکته دوم: برای رسم منحنی از دستور زیر استفاده شده است.
کد: [انتخاب]
\draw [xshift=4cm,-latex] plot [smooth] coordinates { (0,0) (1,1) (3,1.1) (4.5,2.6)};
در حقیقت چهار نقطه تعیین شده است و بین هر دو نقطه یک منحنی اتصال داده شده است. لازم به ذکر است که این تعداد می تواند بیشتر هم باشد.نکته سوم: برای رسم بیضی از دستور زیر استفاده شده است.
\draw[rotate=40] (4.8,-2.3) ellipse (.1cm and .3cm)node[above=10pt,xshift=-3mm]{$dS_{1}$};
در این دستور عبارت یک بیضی به مرکز کد: [انتخاب]
(4.8,-2.3)
و قطرهای .1 و .3 سانتی متر رسم شده است. در ضمن rotate بیضی را به اندازه ۴۰ درجه می چرخاند. شما با تنظیم این این ۵ متغیر میتوانید دقیقا بیضی خود را بین دو منحنی قرار دهید. البته برای این کار روش های بهتری هم ممکن است وجود داشته باشد، ولی این روش ساده و قابل فهمتر است. دستور node که در ادامه آمده یک عبارت در بالای بیضی ها می نویسد همان عبارت dS_1
به دلیل این که مکان عبارتی که توسط دستور node در بالای شکل قرار داده می شود، ممکن است مناسب نباشد، می توانید با دستورات
xshift و yshift
مکان عبارت وارد شده را به دلخواه تغییر دهید. مثلا:کد: [انتخاب]
\draw[rotate=40] (4.8,-2.3) ellipse (.1cm and .3cm)node[above,yshift=3mm,xshift=-3mm]{$dS_{1}$};
نکته چهارم: در کل tikz بسته بسیار قوی برای رسم اشکال و توابع است. برای یادگیری tikz بهترین راه این است که راهنمای ان را قدم به قدم بخوانید و مثالهای آن را حل کنید. راهنمای این بسته را میتوانید از پیوند زیر دانلود کنید.
pgf – Create PostScript and PDF graphics in TEX
سبک راهنمای tikz این گونه است که کار را با چند مثال آغاز می کند و سعی می کند قدم به قدم خواننده را با دستورات tikz آشنا سازد. در ضمن تعداد بسیار زیادی مثال با tikz در سایت زیر به همراه کد آن وجود دارد که شما میتوانید به اشکال آن نگاه کنید و شکل های مد نظر خود را با تغییر اندکی ایجاد نمایید.
TikZ and PGF examples
یک راه دیگر جستجو در اینترنت هست. برای مثال من نمی دانم که در tikz چگونه یک بیضی رسم کنم، به سادگی فقط کافی است عبارت
ellipse tikz latex
را در گوگل جستجو کنید در چند صفحه اول یک عالمه آدم هستند که سوال مشابه با سوال شما در رسم بیضی را داشتند و به آن ها قبلا پاسخ داده شده است.نکته پنجم: در کل اگر زمان بگذارید و گام به گام سعی کنید اشکال خود را هرجوری شده با tikz بکشید (گرچه اولش بسیار دشوار است)، ولی به مرور به ارزش، کیفیت بسیار بالا، راحتی کار با آن و مفید بودن آن پی خواهید برد.
باتشکر