همه ما با تالار گفتگوی پارسیلاتک آشنا هستیم. تالاری که از همان ابتدای شکلگیری گروه پارسیلاتک تا به امروز فعال بوده تا جایی برای حل مشکلات و پاسخگویی به سوالهای کاربران فارسیزبان لاتک باشد.
در طول این ۵ سال که از فعالیت آن میگذرد، نزدیک به ۳۱۰۰۰ پست در آن ارسال شده است. با وجود اینکه این تعداد پست، گنجینه غنیای به حساب میآید، اما واقعیت این است که هر چه بیشتر، جلو برویم، کار مدیریت، سازماندهی، جستجو و خواندن آنها برای مدیران و کاربران سختتر میشود. به عنوان مثال، در حال حاضر، سوالهایی در تالار وجود دارد که بیش از ۵۰ پاسخ دارند. از آنجایی که این پاسخها بر اساس زمان ارسال مرتب شدهاند، مشخص نیست که کدامیک از آنها، بهترین پاسخ برای سوال موردنظر هستند؛ لذا کاربری که به تازگی وارد تالار میشود، مجبور میشود تمام پاسخها را بخواند که کاری وقتگیر خواهد بود.
از طرف دیگر، در طی این ۵ سال، سیستمهای پرسش و پاسخ بهتری تولید شدهاند که هم از تکنولوژی بروزتری برخوردار هستند و هم کاربرپسندتر بوده و هم مدیریت آنها سادهتر است. به همین خاطر در گروه پارسیلاتک تصمیم گرفته شد که سیستم تالار فعلی با یکی از این سیستمها جایگزین شود که در نهایت، سیستم پرسش و پاسخ Question2Answer انتخاب و سایت جدید پرسش و پاسخ پارسیلاتک به طور آزمایشی با آن راهاندازی شد.
این سیستم که به اختصار Q2A نامیده میشود، دارای مزیتهای زیادی نسبت به تالار فعلی است که در زیر به چند مورد از مهمترین آنها اشاره میشود:
- سیستم رایدهی. در سایت جدید، با دیدن پرسشها و پاسخها میتوان به آنها رای موافق و مخالف داد. به این ترتیب، محتوای خوب همیشه رای بیشتری داشته و بالاتر از بقیه قرار میگیرد. علاوه بر این، کاربران برای به دست آوردن رای بیشتر، تلاش میکنند محتوای مفیدتری تولید کنند.
- سیستم امتیازدهی. در سایت جدید، کاربران بسته به کیفیت پرسشها و پاسخهای خود، امتیاز کسب میکنند. این امتیاز بر اساس رایهایی است که کاربران دیگر به این پرسشها و پاسخها میدهند. امتیاز، معیاری برای مفید بودن شما در سایت و نشانهای از میزان اعتماد دیگر کاربران به شماست. در واقع هر چه امتیاز بیشتری داشته باشید، کاربران بیشتر به شما و جوابهایتان اعتماد میکنند. این سیستم باعث میشود کاربران فعالیت بیشتری در سایت داشته باشند.
- مشخص بودن پاسخهای بهتر. با توجه به سیستم رایدهی، کاربران به پاسخهای بهتر، رای موافق میدهند و هر پاسخی که رای بیشتری داشته باشد، به طور خودکار به بالای بقیه پاسخها منتقل میشود؛ بنابراین پاسخهای بهتر همیشه بالاتر از بقیه پاسخها قرار میگیرند.
- مشخص بودن بهترین پاسخ. در سیستم Q2A، هر کاربر سوالکننده میتواند یکی از پاسخهای موجود را به عنوان بهترین پاسخ انتخاب کند. مزیت این کار این است که کاربران دیگر متوجه میشوند که کاربر پاسخ خود را دریافت کرده است و لذا دیگر نیازی نیست برای پاسخ دادن به آن سوال، وقت بگذارند.
- فعال شدن دسترسیهای مدیریتی. در تالار قدیمی، فقط مدیران، دسترسیهای مدیریتی داشتند؛ اما در سایت جدید، در صورت رسیدن امتیاز کاربران به حد مشخصی، به طور خودکار، بعضی از دسترسیهای مدیریتی برای آنها فعال میشود؛ بنابراین وظایف مدیریتی بین کاربران تقسیم میشود و در واقع، خود کاربران، مدیریت سایت را بر عهده دارند.
- جدا بودن پاسخها و نظرها. در تالارهای سنتی، پاسخها و نظرها از یکدیگر قابل تشخیص نیستند و هر مطلبی در قالب یک «پاسخ» بیان میشود؛ اما در سیستم Q2A، این دو مورد به خوبی از لحاظ نمایش در سایت از یکدیگر جدا هستند. به بیانی دقیقتر، در این سیستم، دو گزینه مختلف برای پاسخ دادن و نظر دادن وجود دارد و لذا دیگر نیازی نیست برای بیان هر مطلب بیاهمیتی، از گزینه پاسخ استفاده کرد.
- امکان برچسبگذاری. در سیستم Q2A برخلاف تالارهای سنتی که فقط امکان دستهبندی کلی موضوعها را دارند، میتوان از سیستم برچسبگذاری نیز استفاده کرد. مشکل دستهبندی کلی این است که هر دسته، به مرور زمان، شامل تعداد بسیار زیادی پرسش میشود؛ اما در سیستم برچسبگذاری، تعداد پرسشهای مرتبط با برچسب، دقیقتر و کمتر شده و لذا پیدا کردن و دنبال کردن پرسشها را بسیار ساده میکند.
- دنبال کردن کاربران، پرسشها و برچسبها. در سیستم Q2A میتوان هر یک از کاربران، پرسشها و برچسبها را دنبال کرد. این به این معنی است که در هر لحظه میتوانید کاربران، پرسشها و آخرین سوالهای پرسیدهشده با برچسب موردنظر را در پروفایل خود ببینید.
- ایندکس شدن بهتر مطالب در موتورهای جستجو. محتوای سیستم Q2A به دلیل ساختار لینکهای آن به خوبی و سریعتر در موتورهای جستجو ایندکس میشوند.
با توجه به این مزیتها، گروه تصمیم گرفته است مدتی به طور آزمایشی به سایت جدید مهاجرت کند و در این مدت تالار فعلی را به حالت «فقط خواندنی» دربیاورد. در این حالت، امکان عضویت و ارسال پست در تالار فعلی غیرفعال میشود. در صورت رضایتبخش بودن این سیستم، سایت از حالت آزمایشی خارج شده و تالار فعلی نیز برای همیشه در وضعیت فعلی باقی خواهد ماند.
امیدواریم با توجه به اینکه سیستم جدید با دقت و وسواس زیادی انتخاب و راهاندازی شده است، مورد قبول کاربران عزیز قرار بگیرد. بدیهی است مثل همیشه پذیرای انتقادها و پیشنهادهای کاربران برای هر چه بهتر شدن خدماتدهی گروه هستیم.
لینک ثابت: http://parsilatex.com/site/?p=341
وحید دامنافشان
38 نظر برای "راهاندازی آزمایشی سایت جدید پرسش و پاسخ پارسیلاتک"
آخرین محصولات فروشگاه پارسیلاتک
- زیلادو: قالب دوستونه کتاب در زیپرشین 148000 تومان
- کتاب الکترونیکی مقدمهای بر زیپرشین و ریاضینویسی در LaTeX 35000 تومان
- پیامتک: قالب زیپرشین برای کتابهای دانشگاه پیام نور 215000 تومان
- راهنمای رسم نمودار در لاتک با بسته PGFPLOTS 22000 تومان
- راهنمای مدیریت مراجع در لاتک و زیپرشین با BibTeX 9000 تومان – 26000 تومان
با سلام
در اینجا ظاهرا ماژول تشکر وجود ندارد و اگر من درست فهمیده باشم بجای آن سیستم امتیازدهی برقرار شده است. اما هر کسی نمیتواند امیتاز دهد؟ ظاهرا
۱) خود پرسشگر سوال
۲) پارهای از افراد با سطوح معینی از دسترسی
قادر به امتیازدهی هستند.
با تشکر
بله درست است.
طبق صفحه راهنمای سایت، کاربران بالای ۱۵ امتیاز، امکان دادن رای مثبت و کاربران بالای ۱۲۵ امتیاز، امکان دادن رای منفی دارند.
با سلام
برای قرار دادن «کدهای چند خطی در متن» استفاده از code sample و یا میانبر ctrl+k بعد از select آنها باید صورت گیرد یا انتخاب کدها لزومی ندارد. زیرا راهنما راجع به این مطلب ساکت است.
با تشکر
ابتدا باید با موس، کدها را انتخاب (هایلایت) و سپس روی دکمه Code sample کلیک کنید یا میانبر Ctrl+K را فشار بدهید. یک راه میانبر دیگر هم برای نوشتن کدهای یکخطی وجود دارد و آن اینکه اگر قبل از نوشتن یا پیست کردن کد، ۴ فاصله خالی بگذارید، متن بعد از ۴ فاصله، در محیط کد قرار میگیرد.
خوبی ویرایشگر فعلی این است که به طور زنده، میتوانید پیشنمایش متن پرسش یا پاسخ خود را ببینید.
با سلام
در پروفایل کاربر عبارت «افزودن پست به دیوار» قید شده است. در راهنما نیز توضیحی در این خصوص درج نشده است. منظور از دیوار چیست؟
با تشکر
راستش را بخواهید با وجود اینکه در مورد آن تحقیق هم کردهام، خود من هم هنوز متوجه کاربرد اصلی این دیوار نشدهام. به محض اطلاع از کاربرد آن، نتیجه را در صفحه راهنمای سایت قرار خواهم داد.
با سلام
در تالار قبلی، در پروفایل کاربر سن و جنسیت وجود دارد. اما در اینجا نیست. لزوم آن احساس نمیشد؟ یا دلیل دیگری دارد؟
با تشکر
راستش را بخواهید چون در حالت پیشفرض، این دو مورد وجود نداشت، ما هم اصرار و تصمیمی برای وارد کردن آن نداشتیم. اگر دلایلی برای وارد کردن این دو مورد دارید، خوشحال میشویم بشنویم. به نطر شما ذکر این دو مورد چه کمکی میتواند به کاربران بکند؟ ممنون میشویم اگر نظرتان را بفرمایید.
با سلام
از روی بعضی از اسامی جنسیت مشخص نمیشود. و پر واضح است که سن نیز هم. شاید جالب باشد که بدانیم میزان اقبال زنان و مردان و هرم سنی که به لاتک اقبال دارند را رصد و یا پایش کنیم.
برای بنده تعداد عضوهای سایت جالب است. ملاحظه کنید ما تقریبا یک میلیون دانشجو (من آمار اعضای هیات علمی ندارم.) در سراسر کشور داریم و تعداد اعضای ما (در سایت قبلی) تاکنون زیر ۴۰۰۰ نفر است. البته بنده قصد هیچگونه نتیجهگیری ندارم، و امیدوارم سخنم استعداد بد فهمی نداشته باشد.
من اگر فرصتی پیدا کنم میخواهم این نسبت را در کشورهای دیگر مطالعه کنم. البته شاید فرد یا سازمانی آن را مطالعه کرده باشد، منتها من آگاهی ندارم.
با تشکر
جناب آقای موسوی، هر دو مورد به صفحه کاربران اضافه شد.
به شخصه بسیار مشتاق هستم نتیجه این تحقیق را بدانم. ممنون از پیشنهادتان.
با سلام
با این که در پرسش و پاسخ عکس بارگذاری شده کابرها ظاهر میشود، در اینجا مشاهده نمیشود؟ آیا دلیل آن مکانیسم درج متفاوت است؟
با تشکر
اگر منظورتان از «اینجا» همین سایت است، به دلیل اینکه این دو سایت، دیتابیس جداگانهای دارند، لذا از یکدیگر جدا هستند و در نتیجه، عکسها یا اصطلاحاً «آواتار» کاربران سایت پرسش و پاسخ در این سایت ظاهر نمیشود.
سرویسی به نام گراواتار وجود دارد که اگر در آن ثبتنام، ایمیل خود را وارد و عکس خود را آپلود کنید، در آینده هر وقت در هر سایتی که با آن ایمیل، نظر بدهید، به طور خودکار عکس آپلودشده شما در کنار نظرتان نمایش داده میشود؛ البته سیستم آن سایت باید از سرویس گراواتار پشتیبانی کند که خوشبختانه امروزه تقریباً تمام سایتهای مدرن از جمله سایت پرسش و پاسخ پارسیلاتک و یا همین سایت از آن پشتیبانی میکنند.
با سلام. سوالات و پاسخها هم به این سایت جدید انتقال پیدا می کنن؟ با همون دسته بندی سایت ؟ دسته بندی سایت قبلی خیلی خوب بود .
خیر. با توجه به تفاوت زیاد بین ساختار دو سیستم، برنامهای برای این کار نداریم؛ البته شاید مطالب مهم را از تالار قبلی به سایت جدید منتقل کنیم.
با وجود اینکه مزیتهایی داشت، اما یک عیب بزرگ هم داشت که در آیتم شماره ۷ در بالا توضیح داده شده است.
من یکی از سوالاتم اونجا نصفه مونده و به جواب نرسیدم کی قست پاسخها فعال میشه ؟
با تشکر .
تالار قبلی تا اطلاع ثانوی به صورت «فقط خواندنی» خواهد بود. پیشنهاد میکنم سوالهاتون رو در سایت جدید بپرسید.
به نظر من ساختار جدید سایت زیاد واضح نیست .
مجددا باید نام کاربری بسازیم؟
– شاید دلیلش این است که سیستمهای پرسش و پاسخ برای کاربران ایرانی، پدیدههای تازهای هستند. اگر راهنمای سایت را بخوانید، بهتر با ساختار سایت آشنا میشوید.
– بله. لطفاً از نامهای کاربری فارسی استفاده کنید.
خیر به این علت هست که دسته بندی مشخصی داشت به نظر میاید اینجا یکم درهمه .
در سایت جدید، سوالها بر اساس برچسب مرتب میشوند. به عنوان مثال اگر سوالی در مورد چرخاندن جدول در صفحه دارید، باید آن را با برچسب «چرخاندن جدول» بپرسید.
سلام
ببخشید در سایت جدید نمی تونم ثبت نام کنم.در سایت قبلی هم نمی تونم سوال بپرسم.باید چطوری سوالمو بپرسم؟
سلام
میشود بفرمایید منظورتان از «نمیتونم» چیست؟ آیا با خطای خاصی مواجه میشوید؟
نام کاربری با رمزمو که مینویسم وارد نمیشه و پیام میده برای تأیید دوباره کلیدکنید ولی بازم وارد نمیشه
من الان حساب شما را نگاه کردم. هیچ مشکلی ندارد. لطفاً به جای وارد کردن نام کاربری «شکری»، آدرس ایمیلتان را به طور کامل وارد کنید.
اگر باز هم موفق نشدید، این احتمال وجود دارد که رمز عبور را اشتباه وارد کرده باشید.
ممنونم.الان وارد شدم
با سلام
خوب است که رنگهای مختلف مربع تعداد جواب در راهنما توضیح داده شود. البته فکر کنم آقای ترابی این مورد را سوال کرده بودند و شما پاسخ آن را فرموده بودید.
با تشکر
این صفحه قبلاً در راهنمای سایت توضیح داده شده بود؛ ولی گویا بعداً به اشتباه، حذف شده بود. دوباره به راهنما اضافه شد.
ممنون
برای درست نوشته شدن فرمانها در طرح سوال باید چیکار کرد؟
در ابتدای راهنمای سایت به طور کامل توضیح داده شده است: http://qa.parsilatex.com/faq
بعد از طرح سوال قسمتی که به سوال جواب داده میشه ، امکان فرستادن اطلاعات فایل لوگ یا خروجی نیست؟ باید حتما به سوال اولمون برگردیم و ویرایش کنیم؟
بله. دقت داشته باشید که قسمت «پاسخ» فقط برای پاسخ دادن به سوالها است؛ نه برای دادن توضیح بیشتر یا پیوست فایل لاگ.
بنابراین روی گزینه «ویرایش» خود سوال کلیک کنید و بعد در انتهای متن سوال، عبارتی مثل ##بهروزرسانی را بنویسید و بعد زیر آن، توضیحات اضافی و یا فایل لاگ را اضافه کنید و بعد در قسمت نظرات بنویسید که متن سوال را بهروز کردم. در این حالت بقیه کاربران متوجه میشوند که شما این توضیحات را بعداً اضافه کردهاید.
جناب آقای دامنافشان
با سلام و احترام
همانطور که آگاه هستید در سایت قبلی امکان ارسال پیغام خصوصی وجود داشت، که به نظر من امکان بسیار خوبی بود. اما در سایت کنونی ظاهراً وجود ندارد. اگر این امکان فراهم میشد خیلی خوب بود. چرا که هر مطلبی را نمیتوان به صورت نظر بیان نمود.
توفیق رفیق راهتان
سلام
امکان فرستادن پیغام خصوصی در سایت جدید وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر، لطفاً پرسش و پاسخ صفحه مربوط به پیغام های خصوصی کجاست؟ را ببینید.
سلام.
سوأل 1. من بعد از اينكه در زيپرشين تايپ ميكنم، زماني كه گزينه هاي ساخت سريع و پي دي اف را ميزنم در پي دي اف شكل نوشتاري را به همان صورت كه من ميخواهم به من ميدهد. اما بعد كه در فايل زيپرشين نگاه ميكنم ميبينم اكثر جملات به هم ريختند به گونه اي كه نميتوانم جمله اصلي تايپ شده خودم را تشخيص بدم.در نتيجه ويرايش كردن جملات بعد از تايپ كردن براي من تقريبا غير ممكن يا خيلي سخت ميشه. به نظر شما بايد چه كار كنم؟ ايراد از كجاست؟
سوال 2. براي اينكه زبان قسمت بالاي زيپرشين به صورت انگليسي نوشته شود بايد چه كار كنم. يعني مثلن به جاي نوشتن ساخت سريع بنويسه Quick Build
مشکل را در سایت پرسش و پاسخ مطرح کنید.
س.من خودم تونر پر میکنم ولی بعضی ازکارتعریج ها موقع پرینت کناره های کاغذ نمی افته.چرا؟
خیلی ممنون میشوم اگر بفرمایید دقیقاً کدام بخش سایت باعث شده که فکر کنید ما در کار پر کردن کارتریج و یا خدمات چاپ هستیم؟ همچنین بفرمایید سوال شما چه ارتباطی با موضوع این پست دارد؟
جناب دامنافشان،
با سلام و ضمن احترام؛
در بخش فعالیتهای جناب فرشاد ترابی نوشته شده: «تولید و نگهدارنده فیلمهای آموزشی لاتک»
منظور چیست؟
این فیلمها را میتوان مشاهده یا دانلود کرد یا دموی آن را دید؟
با سپاس
امید