به این صفحه ویکی برده شد.خیلی وقتها وقتی ار قبل میکتک یا توزیع TeX دیگری روس سیستمتون نصب هست و میخواهید مثلا تکلایو جدید را نصب کنید، سیستم عامل به دلایلی (خراب بودن، ویروسی بودن و ...) قادر به اضافه کردن مسیر نصب bin تکلایو به سیستم نیست.
در این مواقع باید خودتون مسیر bin تکلایو را به سیستم اضافه کنید.
در ویندوز xp:start => control panel => system => advanced => environment variable
در ویندوز ویستا و 7 و 8 :start => control panel => system => Advanced System Setting => advanced => environment variable
قسمت system variable بروید
زیر ستون variable را نیگاه کنید
یک موردی به اسم path هست
به این، path ویندوز میگن.
رویش کلیک کنید و دکمه Edit را بزنید (یا رویش دابل کلیک کنید)
مواظب باشید محتویاتش را خراب نکنید. در غیر این صورت بعضی قسمتهای ویندوز و بعضی نرمافزارها از کار میافتند
در صورت لزوم محتویات داخل کادرش را در یک فایل text کپی کنید و backup داشته باشید. حتما این کار را انجام دهید
اینجا یک مسیرهایی به این شکل هست:
C:\Program Files\MiKTeX\miktex\bin;C:\texlive\2010\bin\win32;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem
همانطور که میبینید مسیرها با یک ; از هم جدا شدهاند.
در اوبونتو (Ubuntu):برای من در پوشه /usr/local/texlive/2011/bin/i386-linux هستند.
برای توزیعهای مختلف لینوکس فرق میکند.
* برای اضافه کردن به path یک Terminal باز کنید و بزنید:
sudo gedit /etc/environment
پسورد یوزر کاربری خود را وارد کنید و Enter بزنید.
در پنجرهای که باز شد، برای من نوشته است:
PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games"
باید مسیر نصب تکلایو یعنی /usr/local/texlive/2011/bin/i386-linux را بعد از " کپی کنید و یک : بعدش بگذارید. مثلا برای من شد:
PATH="/usr/local/texlive/2011/bin/i386-linux:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games"
حالا دکمه save را بزنید و پنجره gedit را ببندید.
پنجره Terminal را هم ببندید.
در مکینتاش (Macintosh):برای اضافه کردن path نصب تکلایو در مکینتاش باید مراحل زیر ر انجام دهید.
فرض کنیم میخواهید مسیر اجرایی MacTeX یعنی /usr/texbin/ را به path سیستم اضافه کنید.
یک ترمینال باز کنید.
بزنید:
echo 'export PATH=/usr/texbin/:$PATH' >> ~/.bash_profile
سپس Enter بزنید.
حال اگر ترمینال را ببندید و دوباره باز کنید و دستور env را بزنید، میبینید که به path اضافه شده است.
کلمات کلیدی: path system windows xp 7 vista 8 ubuntu mac macintosh
مک مکینتاش اوبونتو یوبونتو يوبونتو مکينتاش مكينتاش مك سیستم سيستم مسیر نصب