بقیه کاربران؟ نظر؟
با سلام خدمت همه دوستان گرامی
من ابتدا بر خود فرض میدانم که از همه دوستان عزیز بخاطر زحمتی که در پاسخگویی به سوالات بر خود هموار میکنند و شکیبایی را پیشه خود میسازند، تشکر کنم. زیرا من با تعبیر بسیار منصفانه و زیبای آقای کارنپهلو کاملاً موافقم و آن این که
روی این سایت افراد خیلی زیادی زحمت کشیدند و این سایت در واقع مثل یک گنجینه از اطلاعات میمونه.
من برای ارتقاء سایت و یا تالار از دیدگاه فنی و تخصصی نظری ندارم. چون دانش حقیر در این حد و سطح نیست. اما نکات کلی را در زیر یادآوری میکنم که به نظرم در مدیریت تالار مهم است.
۱) آموختن لاتک در ابتدا کار دشواری است. بخصوص برای کسانی که ذهنیت آنها با office شکل گرفته است. به نظر حقیر گربیان خود را از دست آن ذهنیت رها کردن نیازمند کوشش است. دوم این که شاید اولین نوشته جدی که دانشجو با آن مواجه میشود پایاننامه است. تهیه این سند به اندازه کافی (از منظر علمی) دلهرهآور است اکنون اگر فراگیری لاتک هم به افزوده شود، قضیه پیچیدهتر میشود. همین قضیه برای دفاع از پایاننامه هم هست. که در آن بحثهای powerpoint و Beamer و bidipresentation در کار میآید. البته اشتباه نشود بنده از کسی و رفتارهای زشت و زننده به هیچ وجه جانبداری نمیکنم. بلکه منظورم factهایی است که کاربران بهصورت عمومی با آن دست و پنجه نرم میکنند. با فرض درستی این موارد فرد اصولاً مقداری نگران است و این مطلب خیلی هم غیر طبیعی نیست. این مطلب در پارهای از موارد که البته عده آنها نیز اندک است ممکن است منشاء کنشهایی بشود که بدون تردید پسندیده نیست.
۲) به نظر بنده کم مایه مستندات آموزشی در زمینه لاتک به فارسی کافی نیست. توجه داشته باشید که من سپاسگزار نوشتههای آقای امیدعلی و سایر دوستان هستم. اما قبلاً هم نوشتهام که لاتک به زبان پارسی و پارسی در لاتک دو مطلب متفاوت است. اهمیت کار جناب آقای کارنپهلو در این است که زیپرشین (قند پارسی) را که بدون چشمداشت به جامعه علمی کشور ارائه نمود در این نکته اخیر است و خوب این کاری است کارستان. البته بنده همیشه گفتهٔ ایشان را به خاطر دارم که چون زیپرشین تجاری نیست این کمبود امری طبیعی است و این مطلب سخن درستی است. اما بهر روی باید به نحوی آن کاستی را جبران نمود.
۳) متاسفانه در خیلی از دانشگاههای کشور راهنمای محلی وجود ندارد. بنابراین عدم یاری باری است که بر دوش تالار سنگینی میکند.
۴) من در زمینه آموزش لاتک و زیپرشین به سبک متفاوت از نوشته و کتاب، کار آقایان ترابی (سایت شخصی) و دامنافشان (سایت پانویس) را دیده و پسندیدهام. ابتدا جا دارد که از این سرورانم تشکر کنم و بهعنوان یک شاگرد از آنها تمنا کنم که راه خویش را ادامه دهند. همه باید توجه داشته باشیم که گسترش فرهنگ لاتک در ایران در گرو آموزش کاربرانی است که در قاعده هرم کاربران قرار دارند. به نظرم در این مسیر راه نرفته زیاد داریم. من کماکان منتظر مطالب آموزشی آقای کارنپهلو هستم.
من تعدادی ویدوهای آموزشی زیپرشین برای کاربران تازهکار تهیه کردم (البته به غیر از نصب تکلایو چون دسترسی به ویندوز ندارم).
و امید است که ایشان جایی برای بارگذاری آنها انتخاب نماید.
۵) توجه داشته باشیم که در این حرکت هم فقط به کسانی میتوان اتکا نمود و روی آنها حسابی گشود که به بسط فرهنگ و تفکر و مدرسه لاتک باور و ایمان داشته باشند. با کمال تاسف به کارها و فعالیت اداری و رسمی در وضعیت موجود نمیتوان دل بست.
۶) سخن پایانی این که توجه داشته باشیم که مدیریت مدارا میخواهد. به قول حافظ شیراز با دوستان مروت با دشمنان مدارا.
کوچک همه بزرگواران