سلام به همه
۱ـ آیا میتوان برابري فارسی برای دستورهای xepersian یا به طور کلی Latex داشت؟ منظورـام سازـوـکاري است که در تکـ پارسی وجود دارد. به این ترتیب هنگام نوشتن دستورهای تک در یک متن فارسی لازم نیست پیوسته زبان صفحه کلید تغییر کند. مشخصتر بنویسم آیا میتوان به گونهاي فایلِ برابرهای فارسی دستورهای تکـپارسی را برای xepersian هم به کار برد؟
۲ـ هنگامی که خواستم نسخهی همراه (portable) میکتک ۲.۸ را برای استفاده از زیپرشین به کار ببرم(محیط ویندوز) زیپرشین در ترجمهی یک سند ساده(فقط متن فارسی) ایراد میگرفت که نمیتواند قلم(فونت) XB Zar را بیابد(قلم یاد شده پیشتر در پوشهی فونت ویندوز نبود و من خود آن را نصب کرده بودم) اگر قلم متن را به Times New Romans تغییر بدهم(که از آغاز در پوشهی فونت ویندوز بوده)، سند ترجمه میشود و فایل پیدیاف هم به خوبی ساخته میشود. با نو کردن میکتک(از اینترنت) یا ترفندهایی شبیه آن نتوانستم مشکل را حل کنم و سرانجام رضایت دادم که نسخهی کامل میکتک از دیویدی آقای امیدعلی نصب شود. که همه چیز درست شد. آیا من چیزی را در نظر نگرفته بودم؟ من گاهي مجبور ام که دستگاه (رایانهی) خود را در محل کار تغییر دهم اگر بتوانم نوشتههای خود را از روی یک نسخهی همراه (در حافظهی فلش) بسازم برایام مناسب است.
با سپاس