به نظر من، نمیشه گفت که وجود این علامت، چیز بدی هستش. بعضی وقتها این علامت واقعاً معجزه میکنه. من خودم همیشه از ترکیب [!ht] (علامت ! در سمت چپ) استفاده میکنم. اگه از این ترکیب نتیجه خوبی نگیرم، از ترکیب [!htbp] (علامت ! در سمت چپ) استفاده میکنم. البته نمیشه برای هر نوع متنی با هر تعداد جسم شناوری، یه نسخه پیچید. مثلاً گاهی لازم میشه که از [t] خالی استفاده کرد.
در واقع کار علامت !، خنثی کردن پارامترهای داخلیی هستش که لاتک برای معین کردن محل مناسب قرارگیری یک جسم شناور استفاده میکنه. خودم بارها دیدم که اگه توی ورودی، چند تا جسم شناور پشت سر هم و بدون استفاده از این علامت بیان، همه این جسمهای شناور، به انتهای خروجی میرن.
کلاً لاتک دوست نداره که چند تا جسم شناور رو توی یه صفحه چاپ کنه. همچنین دوست نداره که توی صفحهای که یه جسم شناور بزرگ وجود داره، یه ذره متن رو هم جا بده.
اطلاعات بیشتر رو میتونین در:
۱- فصل ۱۰ کتاب LaTeX آماده شده توسط Wikibooks contributors
۲- بخش 3.6 کتاب LaTeX Notes نوشته J. Kenneth Shultis
ببینین.
یه نگاه هم به بسته placeins بندازین. این بسته با آپشن section شما رو مطمئن میکنه که همه شناورهای یک بخشتون، توی خروجی، توی همون بخش قرار داده میشن (البته مسولیت استفاده از این بسته با خودتونه؛ چون زیپرشین از این بسته، پشتیبانی نمیکنه).
آیا امکان داره که این علامت باعث به هم خوردن پردازش شده باشه؟
با توجه به توضیحاتی که دادم، امکانش هست. چون نباید برای هر شکلی و با هر اندازهای و در هر کجای متن، از این ترکیب استفاده کرد.