سلام، لطفا وارد شوید یا عضو شوید.

نویسنده موضوع: من یه تازه کارم  (دفعات بازدید: 2090 بار)

آفلاین Farhadi

• Jr. Member
  • **
  • -دریافت شده: 2
  • ارسال: 63
    • ديدن مشخصات
من یه تازه کارم
« : نوامبر 30, 2013, 07:25:30 pm »
سلام

از MacTeX2013 استفاده می کنم. دانلود که کردم، Xepersian هم همراهش بود و من چیز دیگه ای دانلود نکردم. اما دستوراتی مثل

{1.3}{left]\renewcommand*{\baselinestretch}
[/left]

را اجرا نمی کنه( فقط وقتی آرگومانش ۱ است اجرا می شه!) یا در اجرای دستور زیر:

\settextfont[Scale=2.2]{XB Zar} \setlatintextfont[Scale=.21]{Times New Roman}
پیغام می ده که فونتشو نداره یا وقتی از بسته fancyhdr استفاده می کنم error می ده.

نمی دونم باید بسته و فونت جدیدی نصب کنم یا مشکل دیگه ای هست؟
کلا نمی دونم با زی پرشین چه بسته و فونت هایی نصب می شود و این فایل های جدید که نصب می شه احتمالا کجا باید ذخیره شوند.
نمی دونم شاید برخی از دستورات مال ورژن های دیگه Latex هست یا من چطوری باید خطای فایلم رو بگیرم. اصلا نمی دونم شماها از فایل  log چه استفاده ای می کنید برای فهمیدن خطا..

راستی این بسته راهنما کجاست که اینقدر ازش اسم می برید، اما بهش لینک نمی دین؟

آقای دکتر ترابی، آیا ممکنه آموزش رفع خطای فایل رو هم ویدئو یا لاقل تئوریشو بسازید؟

آفلاین حسن ذاکری

• Administrator
  • Hero Member
  • -دریافت شده: 379
  • ارسال: 667
    • ديدن مشخصات
پاسخ : من یه تازه کارم
« پاسخ #1 : نوامبر 30, 2013, 09:36:43 pm »
سلام.
ورود شما رو به تالار خوش‌آمد می‌گویم.
زی‌پرشین همراه توزیع‌های اصلی تک نصب می‌شود و نیاز به نصب جداگانه ندارد. تنها چیزی که همراه زی‌پرشین (یا دقیق‌تر بگویم، همراه توزیع تک) نصب می‌شود فونت پرشین-مدرن است.
بنابراین برای فونت‌های دیگر، باید آن‌ها را نصب کنید. نحوه نصب به نوع سیستم عامل شما بر می‌گردد.

دستور
\renewcommand{\baselinestretch}{2}ارتباطی به زی‌پرشین ندارد و باید اجرا شود. در صورتی که از این خط خطا گرفتید، یک بار هم بدون فراخوانی زی‌پرشین و به کمک pdflatex اجرا کنید و نتیجه را گزارش کنید.

دستوراتی که برای تغییر فونت نوشتید صحیح هستند، فقط به این دقت کنید که فونت‌ها باید توسط سیستم‌عامل شناخته شده باشند.
اگر امکان نصب فونت را (به هر دلیل) ندارید، باید از گزینه ExternalLocation و نام فایل فونت استفاده کنید. مثلاً
\settextfont[ExternalLocation]{titr.ttf}
که در این صورت فایل titr.ttf باید با فایل tex در یک پوشه باشد (یا داخل یک سری پوشه خاص باشد).

همچنین:
  • کاربرد فایل لاگ خیلی زیاد است: از جمله تشخیص توزیع تک و نسخه آن، تشخیص نسخه موتور و فرمت آن، تشخیص نسخه زی‌پرشین، تشخیص بسته‌هایی که استفاده کرده‌اید و تشخیص خطاها و علت آن. به تدریج با ساختار فایل لاگ آشنا خواهید شد.
  • راهنمای هر بسته یک فایل معمولاً pdf است که همراه آن بسته نصب می‌شود. برای باز کردن راهنما می‌توانید از برنامه texdoc‌ (که مربوط به توزیع تک‌لایو است) استفاده کنید، یا در فولدر texmf-dist/doc برجسب نام بسته، راهنمای آن را بخوانید.
  • یک راهنما که حتماً می‌تواند به شما در شروع کار کمک کند، «مقدمه نه چندان کوتاه لاتک» است که ترجمه فارسی آن نیز موجود است. این را هم در همان پوشه می‌توانید پیدا کنید (یا با جستحوی lshort).
  • در قوانین تالار آمده است که هر سوال در یک پست جدا پرسیده شود، و قبل از ارسال حتماً تالار را برای سوال‌های مشابه جستجو کنید.
    پست شما ناقض این قانون است، با این حال من به شما پاسخ را دادم تا از سردرگمی شما در شروع کار کاسته شود. با این حال، خواهشمندم صفحه قوانین تالار را مطالعه کنید تا فضای بهتری در تالار شاهد باشیم.
  • در صورت تمایل، می‌توانید در قسمت اعضای جدید به معرفی خودتان بپردازید.
  • در ضمن، مطمئن باشید که توزیع تک خود را به روز رسانی کرده‌اید. پست‌هایی در این خصوص در تالار وجود دارد. بسیاری از مسائل و مشکلات بر اثر قدیمی بودن بسته‌ها یا موارد این‌چنینی است. بنابراین به طور مرتب و دوره‌ای، توزیع تک خود را آپدیبت کنید. در صورتی که مشکلی در این خصوص دارید، می‌توانید از دی‌وی‌دی‌های به روز شده (به تاریخ روز) استفاده کنید.
لطفاً صفحه قوانین تالار را مطالعه فرمایید، بخصوص اگر اولین ارسال‌هایتان را انجام می‌دهید.
به سوالی که مطابق با قوانین پرسیده نشود، جوابی داده نخواهد شد.

در صورتی که به تازگی عضو تالار شده‌اید، در صفحه معرفی اعضای جدید برای شما ایجاد شده است.

آفلاین فرشاد ترابی

• مدیر تالار
  • Hero Member
  • **
  • -دریافت شده: 474
  • ارسال: 1,779
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #2 : نوامبر 30, 2013, 09:39:10 pm »
با سلام خدمت شما.
این پستی که قرار دادید اصلا پست خوبی نیست  8)
نه عنوانش مناسبه. نه اینکه قوانین تالار توش رعایت شده. نه اینکه هدف شما از قرار دادن پست معلومه.

به احتمال زیاد این پست حذف می‌شه. خواهش می‌کنم لطفا مشکلات خود را یکی یکی در پیغام‌های مناسب  و در انجمن‌های مناسب بپرسید.

در مورد فیلم‌های آموزشی عرض کنم که تولید هرکدام از آنها کلی وقت می‌گیره و وقت من هم اندک هست. باور کنید الان
چند وقتی است تولید «مراج با bibtex » را آماده کردم ولی هنوز نتونستم آنرا برای ارسال در سایت آماده کنم.
در مورد پیشنهاد شما فکر خواهم کرد.

آفلاین Farhadi

• Jr. Member
  • **
  • -دریافت شده: 2
  • ارسال: 63
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #3 : دسامبر 01, 2013, 09:07:06 am »
ممنون از جواب هر دو بزرگوار
در ادامه سوالاتم رو دقیق تر در پست های جداگانه می پرسم

کاملا تازه کارم کمک کنید-خطای بسته xkeyval در نصب تکلایو

نویسنده saberانجمن انجمن تازه‌کاران

پاسخ ها: 5
مشاهده: 4261
آخرين ارسال ژوئیه 18, 2011, 03:31:19 pm
توسط vafa
تازه‌های xepersian و bidi

نویسنده vafaانجمن زی‌تک

پاسخ ها: 2
مشاهده: 2224
آخرين ارسال ژوئن 29, 2011, 07:05:37 am
توسط vafa
تازه کار: می خوام چکیده پایان نامه رو بنویسم

نویسنده قله بلندانجمن انجمن تازه‌کاران

پاسخ ها: 13
مشاهده: 7052
آخرين ارسال مارس 26, 2012, 08:42:26 pm
توسط قله بلند
اشکال در نوشتن متون فارسی با زی‌پرشین (عضو تازه وارد)

نویسنده ایران ماانجمن زی‌تک

پاسخ ها: 20
مشاهده: 7592
آخرين ارسال اوت 29, 2014, 02:56:11 am
توسط ایران ما