من تا حالا ندیدم این کتاب جایی تدریس بشه. علاوه بر این، طبق بخش جستجوی سایت «کتابخانه ملی»، این کتاب به فارسی ترجمه نشده؛ اما کتاب Calculus On Manifolds نویسنده، ترجمه شده و اتفاقاً کتاب مهمی هم هستش و توی خیلی از دانشگاهها معرفی و تدریس میشه.
درسته Michael Spivak چندین کتاب معروف داره. یکیش همین Calculus هست، دیگری هم Calculus on Manifolds هست. یک مجموعه کتاب هم برای Differential Geometry نوشته که تقریباً کتاب مشکلی است. البته Spivak یک کاربر حرفهای تک هم هست و ماکروهای بستههای مربوط به ams پایه و اساسش کارهای اونه. یک کتاب هم در مورد تک به نام The Joy of TeX داره. جدیداً هم یک کتاب به نام Physics for Mathematicians نوشته که بخش اول این مجموعه درباره مکانیک هست.
علاقه من به Spivak و کارهاش از سال اول دانشگاه شروع شد. در حالی که همه دانشگاه از کتاب Stewart استفاده میکذدند من برای Calculus از کتاب Spivak استفاده میکردم. این کتاب باعث شد تا عاشق ریاضیات باشم و به ریاضیات از دریچه دیگری که باهاش آشنا نبودم نگاه کنم.
اگر وقتش رو داری و ناشرش رو پیدا کردی، حتماً توصیه میکنم این کتاب رو ترجمه کنی. کتاب واقعاً زیبا و پرمفهومیه. حتی یک دونه از تمرینهای این کتاب بیخودی نیست.