این پست در پاسخ به دروغهای dma8hm1334 شیاد که با استفاده از حیلههای کثیف و پست سعی در فریب دیگران دارد ایجاد شده است.
اول اینکه این قلمها در CTAN وجود دارند. سیاست تکلایو و میکتک برای قرار دادن یک بسته در توزیع خود کمی متفاوت است. میکتک اگر چه در تئوری سیاستش این است که بستهها باید آزاد باشند (نه تنها آزاد در استفاده بلکه آزاد در تغییر)، در عمل این سیاست را چندان عمل نمیکند و بستههای غیر آزاد هم در توزیع میکتک وجود دارند که در توزیع تکلایو وجود ندارند.
در صورتی که تکلایو بصورا سرسختانه این سیاست را دنبال میکند. در اینجا هدف این نبود که بگویم قلمهای پریسا آزاد نیستند بلکه هدف تنها بیان تفاوت تکلایو و میکتک بود.
قلمها در توزیع میکتک قرار دارند. همانگونه که بیان کردهام سورس متافونت قلمها از نو بازبینی شدند تا با متاپست قابل پردازش باشند، با این کار کیفیت گلیفها بسیار بهبود یافته است در صورتی که برای قلم persian-modern این کار توسط نرمافزار autotrace و از روی سورس متافونت ایجاد شده بود. افرادی که به اندازه کافی متافونت و متاپست میدانند، این امر برایشان بدیهی است و همینطور میدانند که خروجی متافونت bitmap است در صورتیکه خروجی متاپست vector میباشد. تعدادی از دستورات بدوی متافونت در متاپست وجود ندارند به عنوان مثال پارامتر weight در متافونت وجود دارد اما در متاپست وجود ندارد. گذشته از این در تعریف کاراکترهای یک قلم در متافونت ممکن است از دستور erase استفاده شده باشد، استفاده از این دستور در متاپست باعث میشود تا قسمتی از گلیف به شکل سپید در بیایید که چندان خوشآیند نیست بنابراین از نو نوشتن سورس متفونت قلمهای علمی فارسیتک الزامی بود تا مشکلی در هنگام پردازش ان با متاپست وجود نداشته باشد.
هنگامی که برای اولین بار قلم پریسا در CTAN قرار گرفت، مجوز قلمها OFL یا همان Open Font License بود. قلمهای علمی فارسیتک مجوز مشخصی ندارد و یک فرد میتواند فرض کند که مجوز این قلمها GPL است (مجوز خود نرمافزار فارسیتک). طبق مجوز GPL این قلمها باید دوباره با مجوز GPL منتشر شوند نه مجوز OFL. Karl Berry ایمیلی به من زد و از مجوز قلمهای اصلی فارسیتک پرسید و من و او به این نتیجه رسیدیم که میتوان فرض کرد که مجوز این قلمها GPL است و بنابراین من نسخه جدیدی از قلمهای پریسا را به CTAN دادم که در آن خود قلمها هیچ تغییری نکردند اما مجوز به GPL تغییر کرد. مورد دیگر آن است که در حال حاضر برای گلیفهای لاتین در قلم پریسا از گلیفهای قلم Latin Modern استفاده شده است و مجوز این قلم LPPL است که با GPL سازگار نیست. هرچند Karl Berry گفت که در این مورد سختگیری نخواهد کرد و قلمها را به تکلایو خواهد افزود. در ایمیل بعدی که به او نوشتم بیان کردم که تصمیم گرفتهام به جای قلمهای علمی فارسیتک از قلمهای آذین فارسیتک استفاده کنم و برای گلیفهای لاتین از قلم Computer Modern که متأسفانه تا به امروز فرصت این کار را نداشتهام و احتمالاً Karl Berry هم منتظر نسخه جدید قلمهاست تا آنها را به تکلایو بیفزاید.
هر شخصی که دوست داشته باشد میتواند با Karl Berry با آدرس ایمیل
karl@freefriends.org تماس بگیرید و از چند و چون ماجرا آگاه شود، انگاه آن را با گفتههای من در این پست مقایسه کند و ببیند که چه شخصی صداقت دارد و چه شخصی بیشرمانه سعی در فریب دیگران دارد.