با عرض خسته نباشید خدمت اساتید محترم TeX
بنده قصد دارم آن سری از مطالب را که تا کنون در راهنماهای نوشته شده برای LaTeX به عنوان یک مبتدی ندیدهام تحت عنوان فوق مطرح کنم.
اما دلایلی چند به شرح زیر بنده را واداشت تا دست به این اقدام نادر بزنم.
-
بیپاسخ ماندن برخی سوالات در ایام گرفتاری اساتید محترم(که گهگاه حتی در پاسخ دادن فرصت اصلاح غلطهای املایی را هم ندارند).
-
پیشدستی در طرح مسایلی که ممکن است مورد ابتلای دیگران باشد چرا که برخی مسایل بنا به ابتلای یک مبتدی مورد بحث واقع خواهند شد و به فراخور اهمیتشان ممکن است توجه واقع نشوند.
-
ارایه روش بهینهای برای کار در سایه راهنماییهای دوستان
البته لازم به ذکر است بنده به واسطه پتانسیل اطلاعاتی خویش تصمیم به چنین اقدامی نگرفتم که حقیر چیزی بیش از یک مبتدی عجول نیستم و پشتوانه فنیام یک راهنمای سنگین لاتک است که در حد بضاعتام به ترجمهاش خواهم پرداخت.
اما در صورت نبودن مانعی از طرف دوستان، بعد از ارایه اولین نمونه در همین پست مطلب را ادامه خواهم داد.
نمونه اول
تفاوت {}input\ و {}include\ و {}includeonly\
دستور {}input\ برای فراخوانی کامل یک متن داخل بدنه اصلی سند است که به لحاظ محتوا حکم نوشتن داخل سند اصلی را دارد.
دستور {}include\ برای فراخوانی سند است نکته جالب در مورد این دستور این است که بدنه قسمت فراخوانی شده را مورد پردازش قرار نخواهد داد و فقط عناوین را پردازش کرده و حتی قسمتی از فهرست که شامل آن عناوین است را نیز نمایش خواهد داد. لازم به توضیح نیست که برای متون بلند که نیاز است همزمان صحت ارجاعات و شمارهگذاریها را یک جا داشته باشیم و از طرفی قسمتهای اضافه نیز مورد پردازش قرار نگیرند این دستور به لحاظ صرفهجویی در زمان بسیار قابل توجه خواهد بود.
دستور {}includeonly\ تفاوت این دستور با قبلی این است که در این یکی عناوین و سرفصلها بررسی خواهند شد اما نمایش آنها را در فهرست نخواهید دید. با این دستور بیشترین سرعت را همراه با شمارهگذاریهای صحیح خواهد داشت.
به واسطه محدودیتهای جاری فقط سند اصلی جاری و خروجی PDF آن را ضمیمه خواهم کرد.
سند اصلی را فقط جهت ملاحظه ضمیمه کردم برای دوستان قابل اجرا نخواهد بود.
دوباره از اساتید و مدیران تالار جهت جسارتم عذرخواهم و تنها در صورت عدم مخالفت ایشان به ادامه مطلب خواهم پرداخت.