این پست را ایجاد کردم تا در آن:
۱- کاربران xepersian خودشان را معرفی کنند و بگویند در چه زمینهای از این نرمافزار استفاده میکنند.
۲- از چه سیستمهای مشابهی استفاده کردهاند و به نظر آنها نقصها یا امتیازات زیپرشین نسبت به این نرمافزارها چیست.
سلام،
محمود امینطوسی هستم، دانشآموخته دانشگاه علم و صنعت (کامپیوتر هوش مصنوعی) و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم سبزوار.
من قبلاً مستندات مختلفی منجمله مقاله، جزوه، طرح و پایاننامه با میکروسافت ورد آماده کرده بودم ولی به دلایل مشکلات زیاد ورد برای کارهای علمی، به فارسیتک روی آوردم که آن هم مشکلاتی داشت. در حال حاضر عموماً از لاتک و زیپرشین برای آمادهسازی مقالات و پایاننامه استفاده میکنم. بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده ریاضی دانشگاه سبزوار نیز به سمت استفاده از زیپرشین روی آوردهاند.
مشکلات ورد و فارسیتک در ویکی نوشته شده است و نیازی به ذکر مجدد نیست.
زیپرشین بسیار عالی است، از آقا وفا تشکر کرده و خسته نباشید عرض میکنم.
اغلب مشکلات ما با لاتک و زیپرشین، به این برمیگردد که:
۱- مجموعه میکروسافت (ورد، پاورپوینت، Visio و...) و برنامههایی همچون EndNote در ایران مجانی است.
۲- این مجموعه بسیار همهگیر شدهاست.
۳- دسترسی به اینترنت سریع و دائمی که لازمه کار با ابزاری پویا همچون لاتک است، برای خیلی از افراد فراهم نیست.
همهگیر بودن مجموعه ابزار فوق باعث شدهاست حتی بسیاری از اساتیدی که در خارج تحصیل کرده و با لاتک آشنا هستند، وقتی به ایران برمیگردند با ورد کار کنند. همچنین یک فایل ورد را در همه جا میتوانی باز کنی و اصلاح کنی و .... ولی برای لاتک اینگونه نیست. این مشکل و مشکل دسترسی نداشتن به اینترنت پرسرعت تا حد زیادی با نسخههای پرتابلی که آقا هادی زحمتش را کشیدهاند حل شده است.
به جرأت میتوان گفت که در حال حاضر کاربران اصلی زیپرشین دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند که در حال نوشتن مستندات خود میباشند.
و به نظر من نبودن قالبهای آماده برای سمینار، پروپوزال و پروژه مهمترین کاستی زیپرشین در حال حاضر است. این دانشجویان معمولاً به خاطر اینکه خروجی اسناد آنها pdf است مشکلاتی را تحمل میکنند. به عنوان مثال مقاله ارسالی من به یک کنفرانس داخلی به دلیل pdf بودن رد شد! به نظر من هر چقدر که استفاده از زیپرشین - که در حال حاضر بسیار خوب است- راحتتر شود احتمال پذیرفته شدن و همهگیر شدن آن بالاتر خواهد رفت.
مشکل دیگری که اسناد لاتک در قیاس با میکروسافت ورد دارند، عدم وجود ابزاری راحت برای درج نظرات مصحح و اعمال آنهاست. من مدتی با یکی از اساتید روی یک مقاله مشترک کار میکردم. درج نظرات هر یک از طرفین، رؤیت و اعمال نظرات کار بسیار راحتی در ورد است.
عدم پشتیبانی از استیلهای زیبای beamer هم کاستی دیگر زیپرشین است. گرچه که با وضع موجود همه گیر بودن پاورپوینت، آن هم به سختی پذیرفته میشود. من حدود ۲۰۰ اسلاید زیبا با لاتک برای دفاع خودم آماده کرده بودم ولی به نظر داوران جالب نیامد. با گذاشتن وقت بسیار، اسلایدها را جالبتر کردم، باز هم چندان مورد توجه قرار نگرفت. در نهایت با پاورپوینت آماده کردم (که کمتر از ۱۰۰ اسلاید شد) و هنوز ارائه نکردهام ولی به گمانم این یکی مورد پسند قرار گیرد. البته ناگفته نماند که از بسیاری از اسلایدهای قبلی آمده شده با beamer در پاورپوینت استفاده کردم.
آقا وفا تا همینجا زحمات بسیار زیادی کشیدهاند. به جز جوابگویی به سؤالات، به نظرم فقط حدود ۲۰۰۰ بار فایلهای زیپرشین و bidi را در اینترنت اصلاح و آپلود کردهاند. مواردی که گفتم انتظارات من از ایشان نبود و فقط چون گفته بودند که چه کاستیهایی وجود دارد ذکر شد.
مزایای لاتک و زیپرشین بسیار زیاد است، به نحوی که من برای ارسال مقاله به یک مجله، اول بررسی میکنم ببینم، لاتک میپذیرد یا نه و اگر لاتک نپذیرد به آن نمیفرستم. برخی از مزایای لاتک و زیپرشین
در ویکی نوشته شده و برخی را د
ر اسلایدهایی که برای معرفی زیپرشین آماده کرده بودم، ذکر کردهام. اگر نیازی هست تا مجدداً در اینجا بنویسم.
مدیریت: تصحیح لینک ویکی