سلام خسته نباشید یکی از دانشجوهای دانشگاه ما می خواد کلاسی در مورد آموزش زی پرشین برامون بذاره گفته نفری 15هزارتومن بنظرتون انصافه که پول بگیره؟
سلام. سلامت باشین.
شما فرمودین «یکی از دانشجوهای دانشگاه ما».
طبق قوانین داخلی دانشگاه در دانشگاههای روزانه بدون مجوز نمیشه تدریس کرد. چه برسه که پول هم گرفت.
همون بلایی که سر من اومد.
کارگاهی گذاشتم و نفری ۱۵ هزار تومان میخاستن بدن. زیرآبیمو زدن که دانشکده بدون مجوز درس میدم. از قبل باهام مشکل داشت این شخص. حراست گیر داد که استادم؟ مجوز دارم؟ ندارم؟ از کجا وارد دانشگاه شدم؟ خوبیش اینه که نگهبانی از بس دانشگاه منو میشناسن که اونا منو تحویل میگیرن و سلام و علیک میکنن و اصلا کارت و مجوزی از من نمیخان.
منم افتادم دردسر. دیگه پشت دستمو داغ کردم به کسی اینطوری خوبی نکنم. خوبی باید عاقلانه و منطقی باشه. خوبی از حد بگذرد، جاهل خیال بد کن. (تازه عاقل هم الان خیال بد میکنه از بس زمونه بدی شده. )
امّا بحث دانشگاههای آزاد و کلاس بیرون فرق داره.
من وقتی الان جیبم ۱۰ هزار تومان پول دارم. و باید الان برم سوار ماشنی بشم و برم شهرم. وقتی کسی بیاد از من قرض بخاد، بهش میگم ندارم و قضیه رو میگم.
ولی وقتی اضافه داشته باشم، میدم بهش.
این دانشجوهایی که میان به دانشجوهای دیگه تدریس لاتک میکنن، همین پول هم براشون لنگه کفش هم در بیایان هم نعمتی هست رو هم رد میکنه. چون بیچارهها درامدی ندارن. پس براشون زیاد هم هست.
امّا اینکه واقعا ارزش این کلاس اینقده هست یا نه. به جرات میگم نه.
چون یک هیئت علمی دانشگاه حی پایین ترین مدرک هم باشه ساعتی (۶۰ دقیقه) فکر نکنم کمتر از ۱۲ هزار تومان بهش دانشگاه بده.
تازه بیمه هست و مستمری میگیره و تابستون تعطیل و بعد بازنشستگی حقوق میگیره.
پس کسی که مثل من مثلا از برون بیاد بخاد بصورت آزاد درس بده باید حداقل ۲ تا ۴ برابر بگیره.
عرفش هم همینه و تهران این تازه رواج داره و میدن.
وای آیا دانشجو میاد برای یک کارگاه لاتک مثلا ۱۰ جلسهای جلسهای ۳۰ هزار تومان بده و کلش بشه ۳۰۰ هزار توامن.
نه! عمراً. من که در این ۷ سال ندیدم.
پس بیخیال اون مبلغ بشین. یعنی مبلغ واقعی رو بیخیال بشیم.
یک پله (چند راه پله
) بیایم مبلغو پایین، و در مورد اینکه ۱۵ هزار تومان کمه یا زیاده بریم صحبت کنیم.
من اگه باشم، اینا رو کامل درس میدم.
۱- راهنمای lshort
۲- راهنمای bidi و زیپرشین
۳- انجام حدود ۳۰ مثال مقاله و پایاننامه و کتاب و سمینار و اسلاید و ...
۴- یک جلسه هم مباحث پیشرفتهتر جدول، tikz و ... (نصب و ... را جلسه اول قشنگ میگم)
اینا حدود ۱۲ تا جلسه ۶۰ دقیقهای میشه.
من در دانشگاههای روزانه با مبلغ ۳۰ هزار تومان کمتر راضی نمیشم. تاه دانشگاههایی که باهاشون دوست باشم و دوستان استادم و ... باشن. و برخوردشون خوب باشه. و ببینم قدرشناس هستن و دنبال کیفیت اموزش هستن و نه فقط برگزاری الکی.
له هیچ عنوان تا الان حاضر به برگزاری کارگاه لاتک حتی در حد ۸ یا ۹ ساعت هم نشدم. چون نخواستم چیز ناقص بهشون تحویل بدم.
حتی آشنایی رو هم اصلا راضی نیستم. مگر اینکه کامل باشه و حدود ۳ ساعت که بشه قشنگ معریفش کرد و نه طرفو خسته کرد. یعنی بشه در ۳ ساعت نکات خوبیشو گفت و طرفو هل داد که راه بره.
تازه کارگاههایم یک مجموعه دیویدی بهشون میدم که تکلایو آپدیت و مثالها و راهنمای کامل چند صفحهای داره.
خود آماده کردنش برام حدود ۴ هزار تا ۴۵۰۰ تومان هزینه داره. وقتی که برای رایتش میذارم و ... رو هم حساب نکردم.
یعنی نفری ۱۵ هزار تومان له من بدن، برای من با کسر کردن این هزینه دیویدی ۱۰ هزار تومان میمونه.
۱۵ نفر باشن میشه ۱۵۰ هزار تومان. یعنی جیب من فعلا از اون پولی که دادن ۱۵۰ هزار تومان مونده.
(کلاس لاتک بالای ۱۰ نفر اصلا کیفیتشو از دست میده. اینو برای شما بیشتر گذاشتم. تا اخر صحبت بیاین...
)
۱۲ جلسه یک ساعت باید با تاکسی و .. برم و یک ساعت برگرپم.
میشه ۱۲ تا ۲ ساعت. یعنی ۲۴ ساعت.
من خونه بشینم تایپ لاتک کنم ساعتی ۱۰ هزار توامن درمیارم.
۲۴ ساعت بالا ضربدر ۱۰ هزار تومان میشه ۲۴۰ هزار تومان.
جیبم از اون پوله ۱۵۰ هزار تومان مونده بود.
یعنی من ۹۰ هزار تومان تازه با تدریس لاتک به جای خونه نشستن و تایپ کردن ضرر کردهام.
نتیجه:
۱- من این کارگاههای لاتک رو برای پول انجام نمیدم.
۲- برای علاقه به لاتک و گسترش درست مفاهیمش هست.
۳- اگر کسی مثل من میخاد درس بده که خدا خیرش بده.
۴- اگه شکسته و اشتباه مطلب بگه و توی ۶ تا ۷ ساعت تموم کنه که مثل من ضرر نکنه، این به دانشجو و علم خیانت کرده.
۵- اگه نه که به این پول واقعا نیاز داره و میخاد هم یاد بده و هم پولی کسب کنه، دوستانه ازش خواهش میکنم که حداقل راهنمای lshort و xepersian رو خوب درس بده. امیدوارم جیبش پر پول بشه.
حالا قضاوت با شما. آیا ۱۵ هزار تومان انصافه؟ یا ۳۰ هزار تومان؟ یا جلسهای ۱۲۰ هزار تومان برای کلاس ۲۰ نفره که عرفش هم همینه و کل دوره حدود ۵۰۰ هزار تومان تموم میشه؟
زیاد حرف زدم. ببخشین.