سلام، لطفا وارد شوید یا عضو شوید.

نویسنده موضوع: کج بودن کلمات در بعضی از جاهای متن  (دفعات بازدید: 10547 بار)

آفلاین bahar.1367

• Jr. Member
  • **
  • -دریافت شده: 1
  • ارسال: 83
    • ديدن مشخصات
سلام . یه سوالی داشتم .
توی فایلی که من دارم مینویسم نمیدونم چرا قضایا و لم و تذکر و ... متنشون  به صورت کج میوفته  و بعضی های دیگه مثل تعریف و برهان و متنی که به صورت معمولی داخلش باشه این ها همشون کج نیستن! من دلیلشو نمیدونم ... میشه راهنمایی کنین و برام درستش کنید؟
من تو یه عکس هم زیرش خط کشیدم که کجاهارو میگم . اونایی که کج هستن زیرش خط آبی هست و اونهایی که عادی نوشته شده زیرش خط قرمز

لطفا راهنمایی کنید. ممنونم

آفلاین vafa

• مشاور
  • Hero Member
  • *
  • -دریافت شده: 2012
  • ارسال: 4,429
    • ديدن مشخصات
پاسخ : کج بودن کلمات در بعضی از جاهای متن
« پاسخ #1 : ژوئن 25, 2012, 07:28:24 am »
این پیش‌فرض لاتک/بسته amsthm هست که برای بعضی از این محیط‌ها مثل قضیه از ایتالیک (حروف کج به قول شما) و برای بعضی دیگر مثل تعریف (از حروف راست) استفاده کنه. این موضوع باید در حروف‌چینی رعایت بشه بنابراین پیشنهاد می‌کنم چیزی رو عوض نکنید.

آفلاین bahar.1367

• Jr. Member
  • **
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #2 : ژوئن 25, 2012, 03:36:38 pm »
ممنونم . یعنی منظورتون اینه که همینجوری بمونه؟ اخه فک میکنم ایراد داشته باشه . چون واسه پایان نامه میخوام و دارم پایان نامم رو مینویسم . اگه بخوام همه به صورت عادی باشه باید چیو عوض کنم ؟ یا از چه چیزی استفاده کنم؟
ممنون

آفلاین vafa

• مشاور
  • Hero Member
  • *
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #3 : ژوئن 25, 2012, 03:46:22 pm »
ممنونم . یعنی منظورتون اینه که همینجوری بمونه؟
دقیقاً.
نقل قول
اخه فک میکنم ایراد داشته باشه . چون واسه پایان نامه میخوام و دارم پایان نامم رو مینویسم .
از استادت یا شخصی که پایان‌نامت رو می‌خونه بپرس. من مطمئنم که اونها بهت می‌گند باید همینجوری باشه که هست. چ

آفلاین bahar.1367

• Jr. Member
  • **
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #4 : ژوئن 25, 2012, 04:18:39 pm »
 ولی پایان نامه همورو دیدم همشون تو دانشگاه ما عادی نوشته بودن ، یعنی تمام متن یکدست بود .
ماهم از روی اونها نگاه میکنیم
پس باید همشو به صورت عادی بنویسیم و راست

میشه یه راهنمایی کنید که چطوری همه مثل هم و راست نوشته میشه؟ ممنون میشم . مرسی
« آخرين ويرايش: ژوئن 26, 2012, 01:10:14 am توسط bahar_m »

آفلاین vafa

• مشاور
  • Hero Member
  • *
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #5 : ژوئن 25, 2012, 04:33:44 pm »
ولی پایان نامه همورو دیدم همشون تو دانشگاه ما عادی نوشته بودن ، یعنی تمام متن یکدست بود .
به ما هم نسبتا گفتن از روی اونها نگاه کنید ....

خوب اونها اشتباه بوده. میشه لطفاً به من ایمیل بزنی و آدرس ایمیل استادت رو برام بفرستی. من به استادت ایمیل می‌زنم و این موضوع رو مطرح می‌کنم، اگر استادت گفت (یا اینکه متقاعد شد) که حق با منه که هیچی وگرنه من برات درست می‌کنم.

ایمیل من vafakhlg@googlemail.com هست.

آفلاین محسن شریفی تبار

• همکاران
  • Full Member
  • -دریافت شده: 46
  • ارسال: 104
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #6 : ژوئن 25, 2012, 04:40:22 pm »
به ما هم نسبتا گفتن از روی اونها نگاه کنید ....

همانطور که وفا گفت، این استاندارد بسته‌های انجمن ریاضی آمریکاست و از نظر حروف‌چینی هم به مراتب بهتر و زیباتره. اما اگر اصرار داری که متن معمول را ببینی که اصلا توصیه نمی‌کنم این کار را بکنی، و همچنین از نظر آموزشی لاتک، پاسخت در خط ۳۴ است که باید آن را مثلا به
\theoremstyle{definition}تغییر دهی. این دستور تأثیرش روی محیط‌های قضیه‌ای است که بعد از آن تعریف می‌شه. امیدوارم استادت راضی باشه که استاندارد قشنگ‌تر را رعایت کنی.

آفلاین bahar.1367

• Jr. Member
  • **
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #7 : ژوئن 25, 2012, 05:00:57 pm »
ممنون از آقای خلیلی و شریفی تبار

در جواب هر دو دوست عزیز باید بگم که متاسفانه استاد من خیلی  از  زی پرشین و اینچیزا سر آگاهی ندارن... فقط شکل ظاهری رو نگاه میکنه و میگه مثلا اینجارو فلان جور کن .......... اصلا هم نگفتن با زی پرشین بنویسید .بیشتر با ورد کار کردن بچه هاشون . من خودم چون با ورد قبول نداشتم گفتم من  با ورد نمینویسم و با زی پرشین مینویسم. گفتن باشه .

واسه همین ما هم هر جوری که ایشون  ظاهرشو میپسندن ، اعمال کنیم..

حالا من بازم به این صورت بهشون نشون میدم ببینم چی میگن . در هر صورت ممنونم.
« آخرين ويرايش: ژوئن 26, 2012, 01:07:20 am توسط bahar_m »

آفلاین هادی صفی‌اقدم

• Moderator
  • Hero Member
  • -دریافت شده: 1353
  • ارسال: 5,644
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #8 : ژوئن 25, 2012, 05:05:58 pm »
ممنون از آقای خلیلی و شریفی تبار

در جواب هر دو دوست عزیز باید بگم که متاسفانه استاد من خیلی  از  زی پرشین و اینچیزا سر در نمیاره  خودش... فقط شکل ظاهری رو نگاه میکنه و میگه مثلا اینجارو فلان جور کن .... تازه اگه وقت کنن نگاه کنن...... اصلا هم نگفتن با زی پرشین بنویسید .بیشتر با ورد کار کردن بچه هاشون . من خودم چون با ورد قبول نداشتم گفتم من  با ورد نمینویسم و با زی پرشین مینویسم. گفتن باشه .

دندان‌پزشک وقتی نظر داد که باید دندان شما باید اول عصب‌کشی بشه و بعدش پر بشه، باید حرفشو گوش کنید و نگید بدون عصب‌کشی پر کنه.
در هر رشته ی دیگر هم باید حرف استاد اون علم و شاخه را گوش داد.
چه یک دیپلم بشه و چه استاد و پروفسور.
در این زمینه هم دکتر کارن‌پهلو و هم دکتر شریفی‌تبار گفتند که استاندارد لاتک اینه که اون محیط‌ها به صورت ایتالیک تایپ بشه.
این نظر شخصی و سلیقه‌شون نبود و از نظر لاتک که علم حروف‌چینی هست گفتند.
به استادتون هم لطفا بگین که استانداردش در لاتک اینه که ایتالیک باشن و ایمیل استادتون را به دکتر کارن‌پهلو ارسال کنید لطفاً.
ضمنا ورد برنامه‌ی تایپ خالی هست و به اصطلاح حروف‌چین و ویراستار و ... نیست.
دلیل نمیشه که ملاک‌های ورد بقیه را برای پایان‌نامه‌ی خود در نظر بگیرید.
همه ی دنیا چطور هستند ما هم همونجوری.
موفق باشید.

آفلاین محسن شریفی تبار

• همکاران
  • Full Member
  • -دریافت شده: 46
  • ارسال: 104
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #9 : ژوئن 25, 2012, 05:11:59 pm »
در جواب هر دو دوست عزیز باید بگم که متاسفانه استاد من خیلی  از  زی پرشین و اینچیزا سر در نمیاره  خودش... فقط شکل ظاهری رو نگاه میکنه و میگه مثلا اینجارو فلان جور کن .... تازه اگه وقت کنن نگاه کنن...... اصلا هم نگفتن با زی پرشین بنویسید .بیشتر با ورد کار کردن بچه هاشون . من خودم چون با ورد قبول نداشتم گفتم من  با ورد نمینویسم و با زی پرشین مینویسم. گفتن باشه .

اصول و قواعد حروف‌چینی ربطی به ورد و زیپرشین نداره. اتفاقا این یکی از مزایای لاتک است که توهم حروف‌چین بودن را در شما از بین می‌برد. دوستان شما همینطور با ورد این متن‌ها را می‌نویسند و وقتی حس می‌کنند زیبا شده، فکر می‌کنند که کار درست و کامل انجام شده. حال آنکه حروف‌چینی قواعد خودش را دارد و تایپ کردن یک متن و بعد با چند جا بزرگ و کوچک و کج کردن و پررنگ‌کردن کلمات نیست.

امثال شما هستید که باید اساتید خود را متقاعد و مجبور کنید که کار را درست انجام دهند و تحویل بگیرند. این زحمت شما در متقاعد کردن استادتان، باعث بالا رفتن کیفیت کار و بهتر شدن وضع بعدی‌های شما می‌شه. با احترام به زمینه تخصصی همه اساتید، متأسفانه اکثرا با اینکه سر و کار زیادی با نوشتن داریم، از اصول حروف‌چینی غافل و بی‌اطلاعیم.

موفق باشید.

آفلاین bahar.1367

• Jr. Member
  • **
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #10 : ژوئن 25, 2012, 05:24:25 pm »
منظورم این بود که با ورد و mathtype  که داخلش نصب میشه اونها مینوشتن . ولی چون خیلی ایراد داشت من نخواستم با mathtype  و ورد بنویسم

بله . احتمالا ببینن چقدر فرق بین این نوع نوشتن هست احتمالا دفعه های بعد به بقیه دانشجویان میگن با زی پرشین بنویسن ..
ممنونم

آفلاین vafa

• مشاور
  • Hero Member
  • *
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #11 : ژوئن 25, 2012, 05:30:07 pm »
اصلا هم نگفتن با زی پرشین بنویسید .بیشتر با ورد کار کردن بچه هاشون . من خودم چون با ورد قبول نداشتم گفتم من  با ورد نمینویسم و با زی پرشین مینویسم. گفتن باشه .

راستش من از اول برای حروف‌چینی از لاتک استفاده کردم و دست به ورد نزدم تا اینکه من و آقای سید احمد موسوی برای کارگاه زی‌پرشین به دانشگاه رفسنجان رفتیم، اونجا یک نفر گفت که ورد همه امکانات را در حروف‌چینی ریاضی و متن داره و چیزی کم از لاتک نداره در اون موقع چون چیزی از امکانات ورد و اینکه چه کارهایی می‌تونه انجام بده نمی‌دونستم تصمیم گرفتم ورد را امتحان کنم. از ورد ۲۰۱۰ که فکر می‌کنم آخرین نخسش هست استفاده کردم و سعی کردم ۱۰ صفحه که ترکیبی از نمودار، متن و ریاضی بود را تایپ کنم. برای من که خیلی سخت بود بطوری که آخر سر اینقدر خسته شده بودم که انگار یک روز تمام کار فیزیکی خیلی سنگین انجام دادم و آخر سر هم از نتیجه اصلاً راضی نبودم. در حین کار هم خیلی اذیت شدم، وقتی یک چیزی را درست می‌کردم یک چیز دیگر خراب می‌شد و وقتی اون یکی را درست می‌کردم یکی دیگه خراب می‌شد و .... حالا از اینکه می‌شوم دوستان شما یک پایان‌نامه را با ورد تایپ می‌کنند، به قدرت بدنی و روحی‌شان قبطه می‌خورم. اگر قرار بود من یک پایان‌نامه را با ورد بنویسم ترجیح می‌دادم بمیرم.

آفلاین حسن ذاکری

• Administrator
  • Hero Member
  • -دریافت شده: 379
  • ارسال: 667
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #12 : ژوئن 26, 2012, 12:05:54 am »
ممنونم . یعنی منظورتون اینه که همینجوری بمونه؟ اخه فک میکنم ایراد داشته باشه . چون واسه پایان نامه میخوام و دارم پایان نامم رو مینویسم . اگه بخوام همه به صورت عادی باشه باید چیو عوض کنم ؟ یا از چه چیزی استفاده کنم؟
ممنون
سلام
لاتک، از نظر ظاهری، سطوح مختلفی را برای اهمیت قضیه (یا هرچیزی شبه آن) را ارائه می‌دهد. اما این‌که تمام متن را عادی بنویسیم انتخاب خوبی نیست و یک‌دستی آن باعث می‌شود خواندن آن مشکل باشد.
در صورتی که از ایتالیک برای قضیه استفاده نشود، باید به طریق دیگری، مثل رنگ و غیره، آن را از متن عادی جدا کرد. اما این‌که به چه طریقی، به استایل شما و هماهنگی با سایر المان‌های متن شما بر می‌گرده.
پیشنهاد می‌کنم با همین شکل استاندارد بنویسید، و با صحبت با استاد، یک ماکرو نویس استخدام کنید تا فرمت دلخواه دانشکده شما را به صورت یک سبک، اجرا کند.
لطفاً صفحه قوانین تالار را مطالعه فرمایید، بخصوص اگر اولین ارسال‌هایتان را انجام می‌دهید.
به سوالی که مطابق با قوانین پرسیده نشود، جوابی داده نخواهد شد.

در صورتی که به تازگی عضو تالار شده‌اید، در صفحه معرفی اعضای جدید برای شما ایجاد شده است.

آفلاین bahar.1367

• Jr. Member
  • **
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #13 : ژوئن 26, 2012, 12:40:25 am »
راستش من از اول برای حروف‌چینی از لاتک استفاده کردم و دست به ورد نزدم تا اینکه من و آقای سید احمد موسوی برای کارگاه زی‌پرشین به دانشگاه رفسنجان رفتیم، اونجا یک نفر گفت که ورد همه امکانات را در حروف‌چینی ریاضی و متن داره و چیزی کم از لاتک نداره در اون موقع چون چیزی از امکانات ورد و اینکه چه کارهایی می‌تونه انجام بده نمی‌دونستم تصمیم گرفتم ورد را امتحان کنم. از ورد ۲۰۱۰ که فکر می‌کنم آخرین نخسش هست استفاده کردم و سعی کردم ۱۰ صفحه که ترکیبی از نمودار، متن و ریاضی بود را تایپ کنم. برای من که خیلی سخت بود بطوری که آخر سر اینقدر خسته شده بودم که انگار یک روز تمام کار فیزیکی خیلی سنگین انجام دادم و آخر سر هم از نتیجه اصلاً راضی نبودم. در حین کار هم خیلی اذیت شدم، وقتی یک چیزی را درست می‌کردم یک چیز دیگر خراب می‌شد و وقتی اون یکی را درست می‌کردم یکی دیگه خراب می‌شد و .... حالا از اینکه می‌شوم دوستان شما یک پایان‌نامه را با ورد تایپ می‌کنند، به قدرت بدنی و روحی‌شان قبطه می‌خورم. اگر قرار بود من یک پایان‌نامه را با ورد بنویسم ترجیح می‌دادم بمیرم.

دقیقا هم همین هست ... من خودم به درخواست ایشون که با ورد پایان نامه رو خواسته بودن من 15 صفحه نوشتم!  خیلی وقت گرفت و بعدش اینقدر که افتضاح شده بود خودم نبردم نشونشون بدم! با اینکه بهترین حالت ممکن بود که میشد نوشت... چون واسه من خیلی نمودار .diagram. داشت و نمودارهایی مثل اون داخل ورد به هیچ عنوان کامل و دقیق کشیده نمیشه .. حتی یکی از دوستام با هزار ترفند و ... سعی کرد بهترین حالت بکشه .... واقعاااا وقتگیر و بدون کیفیت بود .. اصلا راضی کننده نبود.
من همون قسمت رو وقتی با زی پرشین کشیدم و به استاد نشون دادم گفتم من با وورد و mathtype   نمینویسم ... شما اینو ببینید چطوری شده و اونی که ترم قبل بچه هاتون کشیدن رو ببینید و مقایسه کنید.
اتفاقا خیلی خوششون اومد و گفت این عالی هست...خیلی خوب شده ....( این تیکه دقیقا واسه diagram و چندتا از فرمول های من بود )

الان هم دوستان من که دارن با ورد مینویسن خیلی ناراضی هستن و بیش از حد داره وقتشون رو میگیره و کاملا بدون کیفیت .....
من مطمئن هستم که بچه های ترم های بعد تفاوت هارو درک میکنن و حتما با زی پرشین مینویسن . من هم از پایان نامه یکی از دوستانم که در دانشگاه دیگه ای بود ، دیدم چقدر زیبا شده فهمیدم این بهترین انتخاب واسه نوشتن پایان نامه هست.

ممنونم

جدا بودن بعضی از حروف از کلمه‌های کناری

نویسنده rasool2899انجمن قلم‌ها و حروف

پاسخ ها: 9
مشاهده: 43369
آخرين ارسال اوت 14, 2012, 05:28:44 pm
توسط هادی صفی‌اقدم
لزوم تشخیص انسان بودن متقاضیان جدید ورود به تالار

نویسنده مهدی امیدعلیانجمن عمومی

پاسخ ها: 7
مشاهده: 4249
آخرين ارسال ژوئیه 10, 2010, 08:42:17 am