من میخواهم میکتک همراه را (به خاطر این که بهروزرسانیاش آسانتر است) در یک سمینار به تازهکاران بدهم. در کنارش میخواهم تکمیکر دوجهته را هم برای کار با میکتک تنظیم کنم.
اولش فکر میکردم که میکتک همراه برای کار با تکمیکر هیچ تنظیمی نیاز ندارد و تنها کافی است که تکمیکر را به طور عادی نصب کنیم و miktex-portable.cmd را هم اجرا کنیم تا موتورهای حروفچینی از جمله xelatex در مسیر اجرایی سیستم قرار بگیرند و تکمیکر بی هیچ مشکلی نوشته را پردازش کند. ولی بعد فهمیدم که وقتی ما میکتک همراه را اجرا میکنیم، xelatex در مسیر اجرایی کل سیستم قرار نمیگیرد و فقط در command promt که از منوی میکتک (در system tray ویندوز) در دسترس است میتوان xelatex را اجرا کرد.
همچنین تنها میتوان ویرایشگر texworks را (که آن هم از منوی میکتک قابل دسترسی است) برای پردازش به کار برد و تکمیکر را اگر به طور عادی نصب کنیم، نمیتواند نوشتهها را پردازش کند (پیغامی میدهد مانند وقتی که اصلاً میکتک نصب نیست، یعنی اصلاً xelatex را نمیشناسد).
برای حل این مشکل جستجو کردم و به این
http://jimstitzel.com/2010/01/configuring-texmaker-usb-with-miktex-portable/صفحه رسیدم که گفته است چه طور میشود میکتک همراه و تکمیکر را با هم راه انداخت. در این صفحه راهحل سادهای پیشنهاد شده: تکمیکر را در پوشهای کنار میکتک کپی کنیم و مسیر موتورهای حروفچینی را صریحاً در تنظیمات تکمیکر وارد کنیم. یعنی مثلاً در Quick Build بنویسیم:
"../miktex-portable/miktex/bin/xelatex.exe" -interaction=nonstopmode %.tex
(یعنی بگوییم برو به یک پوشه بالاتر، از آنجا برو به پوشهٔ miktex-portable و در آنجا xelatex را پیدا کن.)
این کار را همان طوری که آن صفحه گفته انجام دادم. ولی این اتفاق میافتد:
- میتوانم در تکمیکر با موتورهای دیگر مانند pdflatex نوشتههای انگلیسی را پردازش کنم و خروجی pdf را هم ببینم.
- ولی نمیتوانم در تکمیکر یک نوشته را با xelatex پردازش کنم.
- میتوانم هر نوشتهای را (چه با pdflatex و چه با xelatex) در texworks پردازش کنم.
- از این نتیجه میگیرم که میکتک سالم است.
- در تکمیکر وقتی نوشته را پردازش میکنم، xelatex واقعاً اجرا میشود و فایل log ساخته میشود و حتی اگر ورودیام مشکل داشته باشد پیغام خطا میدهد.
- از این نتیجه میگیرم که مسیر xelatex را درست وارد کردهام.
- ولی در آخرین سطر از فایل log چنین پیغامی مینویسد:
Error 1 (driver return code) generating output;
file 2-Minimalistic-article.pdf may not be valid.
و فایل pdf ساخته نمیشود. تا پیش از این پیغام، فایل log کاملاً عادی به نظر میرسد و هیچ خطایی ندارد.
لطفاً کمک کنید! برای سمینار زیپرشین در دانشگاه شریف به راهافتادن این سیستم نیاز دارم!