راستش چند روزی هست شیفتهٔ بستهٔ لاتک شده ام، مخصوصاً برای نوشتن مقالات. یعنی شک ندارم هیچ نرمافزار دیگری به ;قدرت لاتک و کلاً تک را در زمینهٔ حروفچینی مقالات ندارد.
از اینکه به جمع دوستان لاتک پیوستهاید بسیار خوشحالیم. من نمیدانم کدام ویژگیهایی از لاتک باعث شیفتگی شما شده است ولی مطمئن هستم به مرور علاقه شما بیشتر هم خواهد شد. مخصوصاً برای بروبچ کامپیوتر که با کد زدن سروکله دارند، بسیار دلچسب است.
حال اگر کسی از شما بپرسد چرا به جای طراحی اسلایدهاتون با آفیس از لاتک استفاده میکنید چی جواب میدید؟
به شخصه معتقدم که برای هر کاری از هر نرمافزاری که بیشتر مناسب شماست استفاده کنید. تا وقتی نیازهایی نداشته باشید که مثلا آفیس جوابگو نباشد و لاتک جوابگو باشد دلیل محکمی هم برای استفاده از لاتک نخواهید داشت.
اما چرا من از لاتک برای اسلایدسازی استفاده میکنم:
۱- امکان استفاده از بسیاری از بستهها و ویژگیهای لاتک هست.
۲- اسلایدهای آماده شده با لاتک دارای ساختار هستند، همانند یک کتاب دارای بخشهای مختلفی هستید. به عنوان نمونه میتوانید اسلایدهای مرا در
این صفحـــه ببینید.
۳- شاید برای یک ارائه که فقط حاوی چند نوشته باشد مزیتهای لاتک چندان مشهود نباشد، اما وقتی میخواهم برای مقالهام که پر از تصاویری است که لینک آنها در سورس مقاله وجود دارد اسلاید درست کنم، جدا از موارد قبل، لاتک راحتتر است. کافیست سورس مربوطه را در سند لاتک کپی کنم و همه چیز -شاید با کمی تغییر- درست خواهد بود.
۴- ارجاع به مقالات با همان شیوهای که در مقاله استفاده کردهام قابل انجام است.
۵ - برخلاف مجموعه آفیس که با تغییر رنگ زمینه باید رنگ فرمولها را خود آدم عوض کند، اینجا چنین مشکلی نداریم.
این مورد سوم برای من آنقدر مهم هست که حتی برای تولید برخی صفحات HTML مرتبط با مقاله هم ترجیح میدهم کد لاتکم را به با یک اسکریپت به کد HTML تبدیل کنم تا اینکه از آفیس برای ایجاد صفحه HTML استفاده کنم. به جز مسئله لینک به تصاویر، اگر نیازی باشد که اندازه تصاویر را عوض کنم یا آدرس آنها را، به آسانی قابل انجام خواهد بود (با یک Find & Replace)، ولی چنین کاری در آفیس کلی مشقت دارد.